Ouderavonden

L&F)) verzorgt ook ouderavonden over de volgende onderwerpen:

– Alcohol & Drugs
– Cyberpesten
– Loverboys

De ouderavonden worden georganiseerd in samenspraak met de school waarop uw kind zit.Op de ouderavonden zullen de medewerkers van L&F)) u voorzien van informatie over het desbetreffende onderwerp. Ook zullen zij uw vragen beantwoorden en u voorzien van handige tips.

Alcohol & Drugs:
Ouders weten vaak niet wat de gevaren zijn van alcohol en drugs en denken vaak “dat doet mijn kind toch niet”. Maar als het dan toch gebeurt . . . . . . . hoe gaat u er dan mee om. Hoe herkent u de symptomen van drugsgebruik ? Is veel alcohol drinken echt wel gevaarlijk ? Op de ouderavond van L&F)) krijgt u antwoord op al uw vragen.

Cyberpesten:
Weet u wat uw kind op de computer doet ? Veel kinderen zijn het slachtoffer van digitaal pesten oftewel cyberpesten. Het gaat vaak verder dan u denkt, schelden, bedreigen, intimidatie en zelfs afpersing via de computer. De dader is vaak anoniem maar is wel een bekende van uw kind. Ouders weten dit vaak niet. L&F)) geeft u inzage in de digitale wereld en laat u voorbeelden zien van wat er allemaal gebeurt op bijvoorbeeld, msn, Hyves, E-mail en sms. Tevens krijgt u tips en worden uw vragen beantwoord.

Loverboys:
U hoort en leest steeds vaker de verhalen over Loverboys Wat is een loverboy en hoe gaat een loverboy te werk. ? Kan mijn kind ook slachtoffer worden van een loverboy ? Wat is eigenlijk een lovergirl ? Kunnen jongens ook slachtoffer worden van een loverboy ? U krijgt van L&F)) op al deze vragen een antwoord en tevens krijgt u handige tips mee.

L&F)) werkt op de ouderavonden met een powerpointpresentatie en een korte film. Hierin wordt het desbetreffende onderwerp toegelicht en uitgelegd. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Voor de ouders is er tevens een handige brochure beschikbaar om e.e.a. nog eens na te lezen.