Loverboys

Het programma Loverboys:

Wat is een Loverboy en hoe gaat hij te werk ?

L&F)) maakt tijdens het voorlichtingsprogramma duidelijk wat Loverboys zijn en wat het doel is van een Loverboy. Hoe herken je een Loverboy ?

Loverboys proberen een meisje zover te krijgen dat ze verliefd worden op hem. Het meisje wordt overladen met dure cadeaus en de loverboy is erg lief voor haar. Het meisje wordt verliefd. De loverboy doet alsof hij verliefd is op haar en ze krijgen verkering. Hij heeft maar één doel, hoe krijg ik het meisje in mijn macht. Voor haar is hij de prins op het witte paard.

Nadat het meisje geruime tijd flink in de watten is gelegd, wil de loverboy dat zij iets voor hem terug doet. Met een smoesje, bijvoorbeeld dat hij flink in de schulden zit, vraagt de loverboy haar iets terug te doen. Bijvoorbeeld met een vriend van hem uitgaan of een pakketje (drugs) weg brengen. Het meisje gaat haar grenzen overschrijden en doet dingen die ze anders nooit zou doen. Seks hebben met een vriend van hem of drugs smokkelen. Op een gegeven moment belandt het meisje in de prostitutie of in de drugshandel, De loverboy zal tegen haar zeggen dat dit tijdelijk is. Het meisje houdt nog steeds van hem. Ouders en vrienden hebben geen invloed meer op haar en staan machteloos.

Het programma van L&F)) is er op gebaseerd om kinderen en ouders te waarschuwen over de risico’s van Loverboys en om te signaleren wanneer je mogelijk met een loverboy te maken hebt. Ook de weerbaarheid en durven zeggen speelt hierin een grote rol. Tevens wordt er aandacht besteed aan Lovergirls meisjes die vriendinnen proberen te ronselen voor de loverboy.